Четверг, 28.03.2024, 17:14 | Приветствую Вас Гость | Регистрация | Вход
Главная » 2013 » Май » 14 » Нерубайское
04:12
Нерубайское

























  Зараз також вирує життя у селі Нерубайське: воно переливається всіма фарбами бурхливого на події світу, що оточує нас. Підтвердженням цьому є безліч цікавих та неповторних заходів, які проводяться у селі. Так, сімдесятиріччя партизанського руху в селі Нерубайське в 2011 році відзначили урочистою подією – проведенням вперше на території України велопробігом по підземному маршруту нерубайських катакомб. Ця подія відбулася 16 жовтня 2011 року.

Ралі проходило в два етапи. Спочатку учасники повинні були проїхати під землею близько 600 метрів, а потім по місцях партизанської слави села Нерубайське. Організаторами велоралі «Партизан» були: Юрківський Василь Людвігович – голова Нерубайської сільської ради; Московчук Андрій Вікторович – ветеран південної велосипедної ліги та за сумісництвом – головний суддя ралі; Тетяна Баркова – активістка організації велосипедного руху Одеси; Леонід Ржепшиєвський – президент асоціації «Одеське велоралі»; Яремчук Юрій Миколайович - Голова Правління громадської організації "ФАВОРИТ".

Таке змагання проходили уперше в Україні. Взяти участь в незвичайному ралі мали можливість не лише дорослі, але і діти. За безпекою учасників стежили досвідчені спелеологи, військові і активісти одеського велосипедного руху.

Такого паломництва велосипедистів в селі Нерубайське ще ніколи не було. Тут зібралися велосипедисти з різних країн: поляки, японці, молдовани, сирійці, росіяни і білоруси та різного віку: самому молодшому учасникові незвичайного велопробігу – чотири роки, старшому – за шістдесят. Взагалі в вело ралі приймало участь понад 200 учасників.

Метою проведення такого заходу – була чергова спроба привернути увагу до історії села, його видатних Нерубайських катакомб та людей, які пожертвували своїм життям, заради щастя та спокою майбутніх поколінь, а також прищепити молоді любов до спорту.   

На чотирнадцятиметровій глибині, учасникам велоралі випала можливість відчути атмосферу військових років, в якій знаходилися місцеві підпільники, коли ховалися саме в цих підземеллях.

Шлях наземної гонки склав приблизно 30 км. Переможцем в цьому етапі змагання став Вадим Загороднюк – гонщик південної велосипедної ліги. Взагалі переможцями вважалися ті учасники змагання, які пройшли підземну ділянку.

   До фінішу усі учасники добралися цілими і неушкодженими. Головною перемогою тут було не приїхати першим, а пригадати та усвідомити як сімдесят років тому наші діди і прадіди стали взірцем мужності та відданості рідній країні, рідним землям, рідному селу – селу Нерубайське.


Просмотров: 71708 | Добавил: Евгений | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 1
1 Гость  
1
отличный сайт, спасибо!

Имя *:
Email *:
Код *: